Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ


Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Για μια ακόμα συνεδρίαση σήμερα ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου. Ζήσαμε την τακτική της μόνιμης υπονόμευσης της λειτουργίας του Οργανισμού από μέλη του ΔΣ τα οποία με υπεκφυγές και απίθανες δικαιολογίες λειτουργούν προς την κατεύθυνση της μη λήψης αποφάσεων, της παράλυσης του Οργανισμού και της διευκόλυνσης διάπραξης ανομιών. Όπως γνωρίζετε στα τέλη του Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε ο Διευθυντής του Οργανισμού και το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την δημοσίευση προκήρυξης πρόσληψης νέου Διευθυντή με συγκεκριμένα προσόντα και τον ορισμό τετραμελούς επιτροπής αξιολόγησης που θα εισηγούταν στο ΔΣ τους επικρατέστερους για πρόσληψη στη θέση του Διευθυντή.
Η Επιτροπή στην οποία μετείχε ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας εισηγήθηκε όπως επίσης γνωρίζετε να εξεταστούν από το ΔΣ 3 υποψήφιοι ώστε σήμερα το ΔΣ να αποφασίσει την πρόσληψη του νέου Διευθυντή. Αιφνιδιαστικά σήμερα όμως ο Αντιπρόεδρος κ. Νεστορίδης ο οποίος είχε συμφωνήσει στη διαδικασία και είχε συνυπογράψει την εισήγηση προς το ΔΣ ανακάλυψε!! ότι πρέπει να κληθούν και άλλοι υποψήφιοι από το ΔΣ και μάλιστα μεταξύ αυτών υποψήφια η οποία δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα βάσει της δημόσιας προκήρυξης του Οργανισμού. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Μάκης Καταϊφτσής ενώ η κυρία Χριστοδουλίδου, ο κ. Αγγέλης και ο κ Ντελέζος ισχυρίστηκαν ότι έπρεπε να κληθούν και άλλοι υποψήφοι. Επισημαίνω ότι είχα εισηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση να αξιολογηθούν όλοι οι υποψήφιοι από το ΔΣ σε ολομέλεια και τότε δεν είχαν συμφωνήσει; Γιατί άλλαξαν σήμερα άποψη;
Ουσιαστικά με την πρακτική τους οι 5 συνάδελφοι τορπίλισαν τη διαδικασία πρόσληψης του νέου Διευθυντή γνωρίζοντας μάλιστα τις παρενέργειες από τη μη ύπαρξη Διευθυντή στον Οργανισμό. Μετά από αυτές τις εξελίξεις σας ενημερώνω ότι στο εξής δεν θα υπογράφω κανένα εσωτερικό έγγραφο για τις αποφάσεις του ΔΣ που πρέπει να εκτελεστούν όπως έκανα καλή τη πίστη από τα τέλη Σεπτεμβρίου για να λειτουργήσει εύρυθμα ο Οργανισμός. Εφ όσον όμως οι 5 συνάδελφοι θεωρούν ότι ο Οργανισμός μπορεί να λειτουργεί χωρίς Διευθυντή ας αναλάβουν και την ευθύνης τους. Μπορούν οι ίδιοι να κάνουν και τους Διευθυντές λοιπόν. Άλλωστε ένας εκ των πέντε στο παρελθόν έχει διατελέσει υπάλληλος του Οργανισμού και ταυτόχρονα μέλος του ΔΣ κατά παράβαση των καταστατικών διατάξεων.
Επιπλέον σας ενημερώνω ότι στο εξής δεν θα ψηφίζω καμία δαπάνη που αφορά προμήθειες και αποζημιώσεις προσωπικού. Και αυτό διότι οι ίδιοι 5 συνάδελφοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με ευθύνη συγκεκριμένου στελέχους του Οργανισμού δόθηκαν στον προηγούμενο Διευθυντή άδειες κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και μεγαλύτερη αποζημίωση του προβλεπόμενου χωρίς καμία νομιμοποίηση (με γραπτή εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας που περιείχε ανακριβή στοιχεία ) αλλά θεωρούν το θέμα έλασσον και κατά συνέπεια η διασπάθιση των χρημάτων ασφαλισμένων δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο. Επιπλέον οι συνάδελφοι Καταϊφτσής και Νεστορίδης αντί να ελέγξουν στοιχεία τα οποία έφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ σήμερα για απίστευτες πρακτικές στις προμήθειες και τις πληρωμές προς προμηθευτές του Οργανισμού, επιδόθηκαν σε υβρεολόγιο και μίλησαν για ιεροεξεταστές και θεώρησαν ως απειλή το γεγονός ότι τους ενημέρωσα ότι εγώ δεν προτίθεμαι να συγκαλύπτω και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη. Επίσης ο κ. Ντελέζος όπως κάνει κάθε φορά ζήτησε και άλλα στοιχεία γιατί προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τα δεδομένα.
Κύριοι συνάδελφοι οι πρακτικές που ακολουθούν συστηματικά τα πέντε μέλη του ΔΣ θεωρώ ότι υπονομεύουν τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ. Σας καλώ όλους να επιδείξετε τη δέουσα σοβαρότητα και να λειτουργήσετε θεσμικά και να συμβάλλετε με την ψήφο σας στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού και την διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές του. Σε αντίθετη περίπτωση το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη με δική σας ευθύνη σε μια περίοδο όπου ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.

Το παρόν θα κοινοποιηθεί και στα μέλη μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ.

Νίκος Καρούτζος
ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου