Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τέλος στα παραμύθια για τον ΕΔΟΕΑΠ

Η παρέμβασή μου στη Γενική Συνέλευση, της 25ης Οκτωβρίου 2016

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Επειδή κάποιοι βλέπω ότι ενδιαφέρονται για τις τιμές που πουλήθηκαν τα ομόλογα του ΕΔΟΕΑΠ, θέλω να σας πληροφορήσω ότι το μεγαλύτερος μέρος των ομολόγων που ρευστοποιήθηκαν για να καλυφθούν οι ανάγκες του Οργανισμού ήταν ομόλογα που είχαν αγοραστεί το 2013 μετά από λήξη των ομολόγων EFSF του PSI. Ήταν ομόλογα που εγώ εισηγήθηκα τότε να αγοραστούν, είχαν καταψηφίσει τότε η κα Χριστοδουλίδου και ο κ. Αγγέλης και ήταν ομόλογα τα οποία πουλήθηκαν με κέρδος.
Πάντως ειλικρινά χαίρομαι για ένα πράγμα σήμερα. Ότι οι Πρόεδροι των όλων των Ενώσεων, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χαίρομαι όμως καθόλου διότι στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ γίνεται αυτό που βλέπετε τώρα, καθημερινά από την αρχή της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου. Τι εννοώ;
Ας υποθέσουμε ότι δεν ερχόταν ο κακός Κατρούγκαλος, η κακή κυβέρνηση και δεν καταργούσαν το Αγγελιόσημο. Πόσο χρόνο ζωής θα είχε ο ΕΔΟΕΑΠ; Πόσο, για πείτε μου; Γιατί ακούω διάφορες φανφάρες αλλά κανένας δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος. Ο ΕΔΟΕΑΠ και το ήξεραν όλοι όσοι είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο, είχε πρόβλημα. Και αυτοί που σήμερα κόπτονται και μιλάνε για απεργίες για πορείες ήταν εκείνοι που δεν αποδέχονταν το πρόβλημα. Δεν ψήφισαν ποτέ περικοπές ενώ ήξεραν ότι υπάρχει πρόβλημα. Τι ήθελαν δηλαδή; Να κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ; Μήπως ξέρουν να κάνουν λογαριασμό και να μας πουν αν εμείς οι κακοί που θέλαμε κατ αυτούς να βλάψουμε τους συνταξιούχους και όλους τους συναδέλφους μας που θα ήταν ο ΕΔΟΕΑΠ σήμερα χωρίς περικοπές; Ακόμα και με Αγγελιόσημο θα είχε πρόβλημα.
Άρα κύριοι συνάδελφοι θα πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα και να μην βαυκαλιζόμαστε με φανταστικά σενάρια και ουτοπίες. Κάποιοι μας απειλούσαν με μηνύσεις και μας κατηγορούσαν ότι δεν δίνουμε την αναλογιστική μελέτη στη δημοσιότητα. Δεν ξέρω τι έχουν να πουν αφού είδαν την αναλογιστική μελέτη. Μας έλεγαν: «κάνετε περικοπές συντάξεων είστε παράνομοι θα σας μηνύσουμε». Όμως αν ο ΕΔΟΕΑΠ σήμερα έχει και 5 Ευρώ να μπορεί να πληρώσει είναι γιατί κάποιοι είδαν το μέλλον και φρόντισαν για το μέλλον όλων μας. Όχι να τα φάμε όλα σήμερα και να μην υπάρχει τίποτα στο ταμείο αύριο όπως έχω ξαναπεί.
Θυμάμαι το Σεπτέμβριο του 2013 το συνάδελφο Αγγέλη να μας λέει να μην πάρουμε κανένα μέτρο- αφού είχαν οι ίδιοι (σ.σ. μαζί με την κα Χριστοδουλίδου) πριν ζητήσει μέτρα, μετά άλλαξαν γνώμη δεν ξέρω τι έγινε- να περιμένουμε τι θα κάνει ο Σαμαράς με το Αγγελιόσημο να κάνουμε εκείνο, το άλλο και γενικώς θεωρίες. Όμως τα Διοικητικά Συμβούλια κρίνονται στην πράξη. Κι αν θέλετε κυρία Χριστοδουλίδου να μας κατηγορήσετε, κατηγορείστε μας γιατί περικόψαμε το έλλειμμα. Να πάμε κατηγορούμενοι γιατί έχουμε πετύχει καλύτερα αποτελέσματα από τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό.
Όταν ήλθαν οι αναλογιστές μας είπαν για έναν κύριο μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που τους εξύβρισε όταν πριν από λίγα χρόνια έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Οργανισμό. Κάποιοι αρνούνταν την πραγματικότητα και πουλούσαν στους συναδέλφους φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δυστυχώς βρισκόμαστε στην ώρα της αλήθειας. Δυστυχώς κάποιοι «τρελοί» που λέγαμε πριν από τρία χρόνια ότι υπάρχει πρόβλημα επιβεβαιωνόμαστε εκ των πραγμάτων, είτε με Κατρούγκαλο είτε χωρίς Κατρούγκαλο.
Το ερώτημα λοιπόν είναι θέλουμε να έχουμε ΕΔΟΕΑΠ; Αν κάποιοι δεν θέλουν για να κάνουν την επανάσταση που έχουν στο μυαλό τους είναι δικαίωμά τους. Τους πληροφορώ όμως ότι εγώ θέλω να έχω ΕΔΟΕΑΠ. Κι ας κόψουν κάποιοι την πλακίτσα με τα Επαγγελματικά Ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες. Όλα αυτά τα παραμύθια της Χαλιμά που κάποιοι κατά τα άλλα αγαπητοί συνάδελφοι μέλη του ΔΣ τα έστελναν και με SMS στις προηγούμενες εκλογές σε συναδέλφους λέγοντας ότι μην ψηφίσετε τον Καρούτζο που θα κάνει τον ΕΔΟΕΑΠ επαγγελματικό ταμείο και θα φέρει ασφαλιστικές εταιρίες. Είδατε εσείς τίποτα από αυτά;
Μπορούν κάποιοι να λένε ότι θέλουν αλλά δεν μπορούν να αποφύγουν την πραγματικότητα. Μας έλεγαν λεφτά υπάρχουν που δεν υπήρχαν. Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι φαντασιώνονταν ότι υπάρχει το Αγγελιόσημο το οποίο έχει καταργήσει η κυβέρνηση εδώ και έξι μήνες. Αυτά μας έλεγαν.
Με παράταση ήταν κύριε Τσαλαπάτη. Δεν τα ξέρετε καλά ή κάνετε ότι δεν τα ξέρετε.
Και επειδή κάποιοι μας κατηγορούν ότι δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας ας πάνε στη δικαιοσύνη. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ανοικτά βιβλία είμαστε όλοι.
Δεν μπορούν όμως να μας κατηγορούν αυτοί που αρθρογραφούσαν δημοσίως κατά της απευθείας τιμολόγησης των διαφημίσεων λέγοντας τα ίδια με τους διαφημιστές. Δεν έχουν το δικαίωμα. Εκτός κι αν ο κλάδος είναι σύμμαχος των διαφημιστών και δεν το έχουμε πάρει είδηση κύριε Αγγέλη.
Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια με τα πραξικοπήματα πρέπει να μας πείτε. Ή υπάρχει καταστατικό στον ΕΔΟΕΑΠ και το σεβόμαστε ή υπάρχουν διαδικασίες στον ΕΔΟΕΑΠ και τις σεβόμαστε ή υπάρχει νταβατζηλίκι. Στον ΕΔΟΕΑΠ εκλέγονται 9 μέλη τα οποία ψηφίζουν για να εκλέξουν Πρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Ταμία. Αυτά λέει το καταστατικό. Κι ας αφήσουμε τα παραμύθια περί πραξικοπημάτων. Γιατί θα μπορούσα κατ αναλογία να πω κι εγώ το ίδιο για κάποιους που μας εγκαλούσαν και μας καλούσαν στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να απολογηθούμε, προσπαθώντας να υπαγορεύσουν την ψήφο μας. Θα μπορούσα να πω ότι έκαναν πραξικόπημα στην ΕΣΗΕΑ. Δεν το λέω όμως. Λέω ότι στα σωματεία υπάρχει δημοκρατία εκλέγονται τα μέλη του ΔΣ και αυτά αποφασίζουν για τα Προεδρεία. Ας αφήσουμε λοιπόν τα φασιστικά παραμύθια.
Ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου