Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Να τα φάομεν ούλα κύριε Τσαλαπάτη; Και μετά;

Αγαπητοί συνάδελφοι
Δεν συνηθίζω να απαντώ στις αστειότητες που εμπεριέχουν οι ανακοινώσεις Κίνησης Επαγγελματιών Συνδικαλιστών του Δημήτρη Τσαλαπάτη. Επειδή όμως ο εν λόγω συνταξιούχος και επαγγελματίας συνδικαλιστής και γνωστός από τις διαδρομές του σε γραφεία τύπου και δοκιμές γευσιγνωσίας … ελαιολάδου πλέον έχει υπερβεί κάθε όριο και βυσσοδομεί σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ παραπληροφορώντας του συναδέλφους οφείλω να ενημερώσω για τα εξής:
Ο εν λόγω επαγγελματίας συνδικαλιστής είναι εκείνος που είχε υβρίσει δημοσίως τους αναλογιστές που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου από τις σπατάλες που γίνονταν στον Οργανισμό. Άλλωστε η χρηστή διαχείριση ερχόταν σε αντίθεση με τη λογική του κ. Τσαλαπάτη να τα … φάομεν ούλα.
Ο εκπρόσωπος του εν λόγω επαγγελματία συνδικαλιστή στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είναι εκείνος που δεν ψήφισε ποτέ ρευστοποίηση αποθεματικών για να πληρωθούν συντάξεις και υποχρεώσεις του Οργανισμού ενώ την ίδια στιγμή ο επαγγελματίας συνδικαλιστής εξύβριζε εργαζομένους προσωπικό και μέλη του ΔΣ για καθυστέρηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων. Προφανώς κατά τον κ Τσαλαπάτη οι υποχρεώσεις του ΕΔΟΕΑΠ έπρεπε να πληρωθούν με IOU του Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου τις θεωρίες των οποίων ενστερνίζεται εσχάτως αφού εκπαιδεύτηκε στον αυριανισμό.
Ο εν λόγω επαγγελματίας συνδικαλιστής ήλθε στο τελευταίο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αφού κόντευε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και η παρέμβασή του εστιάστηκε ότι δεν του επετράπη από υπαλλήλους να εισέλθει στο κτίριο. Τα ίδια βέβαια κάνει και στην ΕΣΗΕΑ όπου υβρίζει τους υπαλλήλους αν δεν του κρατήσουν θέση στάθμευσης. Προφανώς θεωρεί ότι οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ είναι πάρκινγκ θείων και λοιπών συγγενών και πως όταν εμφανίζεσαι τελευταίος σε σοβαρές συνεδριάσεις του κλάδου κάνεις … εντύπωση.
Ο εκπρόσωπος του κ. Τσαλαπάτη στον ΕΔΟΕΑΠ μόλις πριν από λίγες ημέρες ψήφισε να συνταγογραφούνται τα φάρμακα μέσα από την πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ στέλνοντας το μήνυμα για το που θέλει να πάει ο Οργανισμός .
Ο κ. Τσαλαπάτης είναι ο άνθρωπος που προσέφυγε στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για να μην γίνει έλεγχος στη νομιμότητα των καταβαλλόμενων συντάξεων του ΕΔΟΕΑΠ.
Ο εν λόγω Επαγγελματίας συνδικαλιστής στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ ζήτησε να μάθει τα οικονομικά δεδομένα του ΕΔΟΕΑΠ κάνοντας ότι δεν τον ενημερώνει ο εκπρόσωπός του και ξεχνώντας ότι τα έχει πάρει κάμποσες φορές γραπτά και πολύ αναλυτικά. Είναι ο ίδιος άλλωστε που μαζί με την Ελένη Σπανοπούλου φαντασιώνονταν ότι ο ΕΔΟΕΑΠ έχει λαμβάνειν από εκδότες και διαφημιστές 50 εκ Ευρώ. Κατά σύμπτωση οι μηχανικοί που έκαναν μελέτες στον ΕΔΟΕΑΠ για ανακαινίσεις κτιρίων που κόστισαν άνω των 2 εκ Ευρώ ήταν οι ίδιοι που έφτιαχναν επί όλων των περιόδων του κ. Τσαλαπάτη όλα τα έργα στην ΕΣΗΕΑ και έβαζαν εξωτερικό φωτισμό που κόστισε μόλις 300.000 Ευρώ.
Ο κ. Τσαλαπάτης με την ψήφο του στην ΕΣΗΕΑ είναι ένας από τους ανθρώπους που έκαναν παράνομα φίλους τους μέλη της ΕΣΗΕΑ και τους … φόρτωσαν στον ΕΔΟΕΑΠ απαλλάσσοντας το ΙΚΑ. Τα ονόματα στη διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου.
Για μια ακόμα φορά φυσικά λέει ψέματα για την ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας και ουσιαστικά αμφισβητεί ο ίδιος ενώ είναι συνδικαλιστής το δικαίωμα απεργίας του προσωπικού. Προσωπικό Ασφαλείας υπήρχε και κάλυπτε τις περιπτώσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία.
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα κατορθώματα του κ Τσαλαπάτη γύρω από τον ΕΔΟΕΑΠ όπως τις καθημερινές ύβρεις και απειλές προς υπαλλήλους και στελέχη του Οργανισμού ή την απαίτηση να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης.
Προς το παρόν κλείνω με την αθλιότητα που επιχειρεί να διαπράξει δημοσιοποιώντας το εξής: «Σοκ όμως προκαλεί η πρόταση του ταμία του ΔΣ Τάσου Παπαϊωάννου, με την οποία συμφωνεί το δίδυμο Τάτση - Καρούτζου που είναι να κηρύξουν σε πτώχευση τον οργανισμό και να γίνει στάση πληρωμών». Ο κ. Τσαλαπάτης κάποτε ήταν οικονομικός συντάκτης και έστω και αν είχε ειδικότητα στις τιμές των αγγουριών θα όφειλε να γνωρίζει ότι πτωχεύουν οι Οργανισμοί όταν δεν έχουν χρήματα. Όταν λοιπόν φαγωθούν… ούλα αυτό συμβαίνει. Αν ο ίδιος έχει μαγική συνταγή να την καταθέσει για να γελάσουμε και να κλαίμε με την κατάντια του κλάδου που τον εκπροσωπούν οι Τσαλαπάτηδες.
Μέχρι τότε θα πρέπει να απολογηθεί και αυτός και οι συνοδοιπόροι του στο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ γιατί άφησαν κοιμώμενοι να εξαφανιστεί το Αγγελιόσημο και δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Νίκος Καρούτζος
Γ.Γ. ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
ΥΓ: Παρακαλείται ο κ. Τσαλαπάτης να περάσει από τον ΕΔΟΕΑΠ να του εξηγηθεί αναλυτικά ότι οι αποζημιώσεις για δαπάνες (φάρμακα, νοσήλια κλπ) που καταβάλλονται από τον Οργανισμό απευθείας στους ασφαλισμένους δεν φορολογούνται. Και αν συνεχίζει να έχει αντίθετη άποψη να μας φέρει και την ΠΟΛ που επικαλέστηκε στο Συμβούλιο και η οποία δεν υπάρχει. Δυστυχώς στο μυαλό του κ. Τσαλαπάτη υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου