Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Μαυρογυαλούρικες πρακτικές στον ΕΔΟΕΑΠ την ώρα που ο κλάδος κινδυνεύει με διάλυση


Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται αυτόκλητοι υπερασπιστές των «κεκτημένων» του διοικητικού προσωπικού του ΕΔΟΕΑΠ. Ανακαλύπτουν πογκρόμ μειώσεων, ενώ οι ίδιοι ήταν εκείνοι που μιλούσαν για εξωφρενικές αμοιβές, που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα της αγοράς.
Ενδιαφέρον προς μελέτη παρουσιάζει και η ανακοίνωση της ΕΠΗΕΑ που καταγγέλλει την υπογραφή συμβάσεων με βάση την δική της συλλογική σύμβαση του 2009 (!!!), όταν οι υπάλληλοι της ίδιας της ΕΠΗΕΑ αμείβονται με μισθούς βάσει Σύμβασης ΕΠΗΕΑ 2009 μείον 15%!!! Καταγγέλλουν δηλαδή τον ΕΔΟΕΑΠ εκείνοι που δίνουν χαμηλότερους μισθούς και πριν από λίγους μήνες μας «μάλωναν» γιατί δίναμε «χαριστικά λεφτά».
Ευτυχώς, όλα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που έγινε παρουσία εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ. « Εμείς επιδιώκουμε να εφαρμόζεται η σύμβαση της ΕΠΗΕΑ και καταγγέλλουμε κάθε φορά που δίνονται αυθαίρετα λεφτά», ήταν το επικριτικό σχόλιο του πρόεδρου της ΕΠΗΕΑ για την υψηλή μισθοδοσία. Όταν αποφασίστηκε η εναρμόνιση της μισθοδοσίας με τη συλλογική σύμβαση της ΕΠΗΕΑ του 2009, η Ένωση κλήθηκε να υπογράψει συλλογική σύμβαση ώστε να καλυφθούν οι ειδικότητες που δεν προβλέπονται, όπως για παράδειγμα οι νοσηλευτές. Η απάντηση που έλαβε ο ΕΔΟΕΑΠ ήταν αρνητική. Έπειτα ακολούθησαν οι ανακοινώσεις για δημιουργία εντυπώσεων, όπως επιβάλλει η πρακτική κάθε καθωσπρέπει μαυρογυαλούρου και περιγράφεται αναλυτικώς στο εγχειρίδιο του καλού συνδικαλιστή.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ανακοινώσεις συναδέλφων της ΕΣΗΕΑ , οι οποίοι έσπευσαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην «ανάλγητη» πλειονοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που τόλμησε (!!) να αντιμετωπίσει τους εργαζομένους με βάση μια συλλογική σύμβαση και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες του καθενός. Αποτέλεσμα ήταν κάποιοι να υποστούν μισθολογική μείωση αφού λάμβαναν μισθούς πολύ μεγαλύτερους από τα προσόντα και την προϋπηρεσία τους όπως αυτά περιγράφονται στη συλλογική σύμβαση. Κάποιοι άλλοι δε, οι ξεχασμένοι του Θεού του ΕΔΟΕΑΠ, πήραν αύξηση, καθώς οι μισθοί τους δεν έφταναν τη σύμβαση.
Σε αυτούς τους καλούς συναδέλφους της ΕΣΗΕΑ και μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, απαντάμε με πολύ αγάπη, απευθύνοντάς τους ένα ερώτημα: Παίρνουν πολλοί δημοσιογράφοι 2.500 - 3.000 ευρώ μισθό, όπως αμείβονταν κατά μέσο όρο οι υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ;; Γιατί καλή η τσάμπα πολιτική, όμως όχι γι’ αυτή την ώρα που η ανεργία στον κλάδο αγγίζει το 40% και τα κεκτημένα μας κινδυνεύουν να εξανεμιστούν από τις κυβερνητικές πρακτικές της ισοπέδωσης. Κάτω από άλλες, ήρεμες, συνθήκες θα δικαιολογούσαμε την ανακοίνωση ως «συνδικαλιστικό ξεσκούριασμα». Όταν όμως καίγεται το σπίτι μας, καλύτερα να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα κι όχι με την υπεράσπιση της αδικίας που εδραίωσε η πολυετής ρουσφετολογική πρακτική.
Νίκος Καρούτζος
ΓΓ ΕΔΟΕΑΠ
Άντζυ Σταθάτου
Πρόεδρος ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ


2 σχόλια:

  1. Ο Μαυρογιαλούρος ήταν κύριος, σαφώς και είναι παρεξήγηση. Ο Γκρούεζας έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά. Στην υπέροχη αυτή ελληνική ταινία λοιπόν, ο Γκρούζας πρότεινε και επέμενε να γίνει η Γεωργική Σχολή για την επιμόρφωση των χωρικών και όχι το γεφύρι για το μαιευτήριο που έκτισε ο Μαυρογιαλούρος. Άλλα βέβαια είχε ο Γκρούεζας στο μυαλό του. Έτσι λοιπόν και το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ θέλει ΣΣΕ με την ΕΠΗΕΑ για να μην είναι ξεκρέμαστοι οι φουκαράδες οι νοσηλευτές!!! Βέβαια ο Μαυρογιαλούρος παραιτήθηκε όταν ρώτησε «και συ ρε Γκρούεζα πως ζεις, τί δουλειά κάνεις» παίρνοντας την περίφημη και επίκαιρη απάντηση. Όλα όμως τα παραμύθια δεν έχουν το ίδιο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για θύμισε μου ποιος έκανε μέλη της ΕΠΗΕΑ τους γιατρούς και τους νοσηλευτές;

      Διαγραφή