Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Η μισή αλήθεια και τα αληθινά ψέματα των Ενωμένων Δημοσιογράφων


Απάντηση Νίκου Καρούτζου στην ανακοίνωση των Ενωμένων Δημοσιογράφων

Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η επίθεση των Ενωμένων Δημοσιογράφων. Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι και πάλι λένε ψέματα.  Αφού θέλουν απάντηση θα την έχουν.
 Η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2017 και όλα όσα αναφέρει είναι πραγματικά. Μόνο που Ενωμένοι Δημοσιογράφοι με την παρέα τους  από τη  Συσπείρωση ξέχασαν τα … επόμενα ως συνήθως για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.

Ξέχασαν ότι ενώ παλέψαμε όλοι μαζί να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ ήλθαν στη συνέχεια να τον ποδηγετήσουν. Μας ζήτησαν να στηρίξουμε τον κατάπτυστο νόμο του Ιουνίου του 2018 που διέλυε ό,τι ο νόμος 4498/2017 για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ. Μας ζήτησαν ξεδιάντροπα όχι μόνο να δεχτούμε να πηγαίνει το 2% επί του τζίρου μόνο στην Υγεία αλλά και να υποβάλλουμε και αίτημα στον Πετρόπουλο ώστε να μην μπορεί ποτέ ο ΕΔΟΕΑΠ να προσβάλει αυτό το τερατούργημα που διαλύει εφάπαξ και συντάξεις.

Ξέχασαν ότι υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια να λειτουργήσει ο Οργανισμός ομαλά.

Ξέχασαν ότι έστησαν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για να του κάνουν αβάντα στο θέμα της Eurostat και να υποστηρίξουν τα ψέματα του Υπουργού ότι δεν υπήρχε θέμα.

Ξέχασαν ότι άλλαξαν τη σύμβαση του δανείου από τον ΕΦΚΑ σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ, πράξη που στη νομική γλώσσα ονομάζεται απιστία και παρά το ότι έκαναν ότι ήθελε η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα που μιλάμε ένα χρόνο μετά δεν κατάφεραν να εισπράξουν τα 700.000 και πλέον ευρώ που παρακράτησε  παράνομα ο ΕΦΚΑ από το Αγγελιόσημο ως εκβιασμό. Για τον εκβιασμό του ΕΦΚΑ υπάρχει και σχετική αλληλογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ξέχασαν ότι το πρώτο έργο που έκαναν στον ΕΔΟΕΑΠ είναι να πάρουν υπεύθυνη γραφείου τύπου στενή φίλη της κας Αντωνιάδου με αδιαφανείς διαδικασίες και ενώ η ανεργία στον κλάδο βρίσκεται στα ύψη.

Το βέβαιο είναι ότι έχουν ξεχάσει και άλλα πολλά. Τους προκαλώ λοιπόν να δώσουν τα πρακτικά των συσκέψεων στον ΕΔΟΕΑΠ για να γνωρίζουν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ αλλά και όλοι οι ασφαλισμένοι τις αθλιότητες που έχουν διαπράξει.

Δυστυχώς το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και αντιλαμβάνονται μέσα στον πανικό τους ότι το οικοδόμημα της καταλήστευσης του ΕΔΟΕΑΠ αρχίζει να καταρρέει. Λυπάμαι που θα τους απογοητεύσω αλλά δεν μπορούν να κοροϊδεύουν όλους τους δημοσιογράφους για πάντα.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ

“Ενωμένοι δημοσιογράφοι”: “Πότε λέγατε αλήθεια κύριε Νίκο;”

Ο επικεφαλής (;) της νέας παράταξης Νίκος Καρούτζος στη προσπάθεια του να «πουλήσει» «επαναστατιλίκι» ανάρτησε (11/6/2019) στο facebook το παρακάτω post: «Όταν κάποιοι έλεγαν λεφτά υπάρχουν στον ΕΔΟΕΑΠ βγήκαμε μπροστά και πήραμε μέτρα. Όταν ο ΕΔΟΕΑΠ κατέρρεε τον κρατήσαμε όρθιο. Όταν ο Πετρόπουλος ήλθε να τον καταστρέψει συνεπικουρούμενος από Αντωνιάδου-Καπάκο είπαμε ΟΧΙ. Μην τους αφήσετε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ».
Όμως ο ίδιος, ο κ. Νίκος Καρούτζος στις 11 Νοεμβρίου του 2017 υποστήριζε, μεταξύ άλλων, σε μακροσκελή ανακοίνωση του:
Ο ΕΔΟΕΑΠ σώθηκε την τελευταία στιγμή με την αποφασιστική στάση των μελών του και γιατί στην κρίσιμη στιγμή ο κλάδος είχε την ευτυχία να έχει στην ηγεσία του συνδικαλιστές που βλέπουν μπροστά χωρίς αγκυλώσεις. 
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά και τον Γ. Γραμματέα Γιώργο Σαββίδη, την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και το ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Σταύρο Καπάκο για την συνδρομή τους στην προσπάθεια να φτάσουμε σε λύση.
Ειδικά όμως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά με τον οποίο περάσαμε ατελείωτες ώρες προκειμένου να λύσουμε προβλήματα και να φτάσουμε να μεταφραστεί η λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ σε νομοσχέδιο.
Επίσης θέλω να αναφερθώ στα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ που μαζί πετύχαμε έναν μικρό άθλο:
Παρά την έλλειψη πόρων και τον ανελέητο και ανέντιμο πόλεμο από το συνδικαλιστικό κατεστημένο – που αποτελεί ευτυχώς σήμερα μειοψηφία – να διατηρήσουμε σε λειτουργία το Ταμείο μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Τον Ταμία και πρώην Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Βαγγέλη Τάτση, την Γενική Γραμματέα του ΔΣ Άντζυ Σταθάτου, τον πρόεδρο ΤΥΠ Κωνσταντίνο Δαυλό , την Μαριάννα Βασιλάκου, τον Τάσο Παπαϊωάννου αλλά και τους αντιπρόεδρο Παναγιώτη Νεστορίδη και Μάκη Καταϊφτσή με τους οποίους μπορεί να έχουμε διαφωνίες αλλά στις κρίσιμες στιγμές λειτούργησαν πάντα ενωτικά και προς την κατεύθυνση της λύσης.
Θεωρώ απολύτως ντροπιαστικό για τον κλάδο να υπάρχουν μέλη του ΔΣ των Ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ που δεν ψήφισαν.
Γνωρίζω ότι ακόμα και σήμερα μετά την ετυμηγορία των μελών του ΕΔΟΕΑΠ θα υπάρξουν οι συνήθεις αντιρρησίες που το μόνο που ξέρουν είναι να πετροβολούν και να επιχειρούν να καταστρέφουν.
Τους παραδίδω στην κρίση των συναδέλφων και ελπίζω έστω στο και εκ των υστέρων να αντιληφθούν την αξία της δημιουργικής δράσης. 
Ο ΕΔΟΕΑΠ γυρίζει σελίδα! 
Ας εργαστούμε όλοι μαζί για το νέο μεγάλο ΕΔΟΕΑΠ που μας χωράει όλους!
Νίκος Καρούτζος
( Η παραπάνω ανακοίνωση από το: bankingnews.gr).
Πότε λέγατε αλήθεια κύριε Καρούτζο; Το Νοέμβριου του 2017 που είσασταν πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ ή τον Ιούνιο του 2019 που επιζητάτε μια καρέκλα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου