Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Ο φασισμός δεν είναι οι άλλοι κύριε Πρόεδρε του ΕΔΟΕΑΠ


Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Σταύρο Καπάκο

Κύριε Πρόεδρε,

Ο Ουμπέρτο Έκο στο δοκίμιό του Αιώνιος Φασισμός περιλαμβάνει μεταξύ των ιδιοτήτων του φασισμού

1.       Τη λογική ότι  «Η διαφωνία είναι προδοσία» – Ο φασισμός  απαξιώνει την πνευματική συζήτηση και την κριτική συλλογιστική ως εμπόδια στη δράση, καθώς και από  φόβο ότι μια τέτοια ανάλυση θα εκθέσει τις αντιφάσεις που ενσωματώνονται σε μια συγκριτιστική  πίστη.

2.       «Την εμμονή με τη Συνομωσία» και τη διόγκωση μιας  απειλής από  εχθρό.

Ο Φρίντριχ Χάγιεκ, στο βιβλίο του The Road to Serfdom, υποστήριξε ότι ο φασισμός είναι το επόμενο στάδιο, αφού ο κομμουνισμός αποδειχθεί μια ψευδαίσθηση.

Ο αείμνηστος Μάνος Χατζηδάκις είχε γράψει πως   «Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Στο ίδιο άρθρο συμπληρώνει ότι «Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους. (Κάτι σαν την ηθική των γερόντων χριστιανών. Το καλό και το κακό έξω από μας. Στον Χριστό και τον διάβολο. Κι ένας Θεός που συγχωρεί τις αδυναμίες μας, εφόσον κι όταν τον θυμηθούμε μες στην ανευθυνότητα του βίου μας. Επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουμε τη μετά θάνατον εξακολουθητική παρουσία μας. Αδυνατώντας να συλλάβουμε την έννοια της απουσίας μας. Το ότι μπορεί να υπάρχει ο κόσμος δίχως εμάς και δίχως τον Καντιώτη τον Φλωρίνης)».

Λαμβάνοντας υπό όψιν όλα τα παραπάνω και τις πρακτικές που εφαρμόζετε στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ σας συστήνω, αμετροεπώς όπως πάντα πράττω κατά την γνώμη σας η οποία κατ εσάς είναι η απόλυτη και μόνη αλήθεια στον πλανήτη, να σταθείτε απέναντι από ένα κάτοπτρο. Ίσως και με καθυστέρηση αντιληφθείτε ότι δεν αρκεί να επαγγέλλεστε τη δημοκρατία. Πρέπει να είστε και δημοκράτης.

Και μέχρι να αποδειχτεί ότι έχετε και ελάχιστο ίχνος δημοκρατικής συνείδησης και όχι κατ επίφαση δημοκρατική συνείδηση και επειδή πλέον είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι είστε απολύτως επικίνδυνος για τα συμφέροντα του ΕΔΟΕΑΠ και του κλάδου των εργαζομένων στα ΜΜΕ σας δηλώνω ότι πλέον το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη για εσάς και τους συνοδοιπόρους σας που αυθαιρετούν συστηματικά όπως συστηματικά αποπειρώνται να εξαπατήσουν ή εξαπατούν τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και τους ασφαλισμένους.

Μετά μεγάλης λύπης

Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου