Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Η εντιμότατη πλειοψηφία του ΕΔΟΕΑΠ και οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί



Ανέμενα ότι ο Πρόεδρος και ο ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ θα είχαν την στοιχειώδη δεοντολογία να αποστείλουν στα Μέσα Ενημέρωσης την παρακάτω επιστολή μαζί με τη δική τους που προήγηθηκε. Προφανώς δεν την έχουν όταν και έστειλαν άλλες επιστολές δικές τους χωρίς να υπάρχει εικόνα σε τι ακριβώς απαντούν. Με δεδομένο ότι προσωπικά δεν έχω γραφείο τύπου που να το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ, ούτε και υπήρχε στον ΕΔΟΕΑΠ όσο κατείχα τη θέση του Προέδρου του ΔΣ γνωστοποιώ την επιστολή που απέστειλα σε Πρόεδρο και ΓΓ ΔΣ μετά από το απίστευτο αίτημα που μου υπέβαλαν γραπτώς και το οποίο βρίσκεται στο τέλος της ανάρτησης.

Αθήνα 4/10/2018
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Κύριε Πρόεδρε
Κύριε Γενικέ Γραμματέα

Θα ευχόμουν να εννοείτε ότι πραγματικά σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα σημεία που θεωρώ ότι καθιστούν το διαγωνισμό για τους αναλυτές φωτογραφικό. Δυστυχώς όμως η μέχρι τώρα πρακτική σας αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον σας εξαντλείται σε φθηνά επικοινωνιακά παιγνίδια σε όσους θεωρείτε και χαρακτηρίζετε ως εχθρούς του ΕΔΟΕΑΠ επειδή έχουν διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο και τη στρατηγική διοίκησης του Οργανισμού ή διαφορετικές πεποιθήσεις και αρχές διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ. Ο συγκεκριμένος για τους αναλυτές δεν είναι ο πρώτος και ο μόνος διαγωνισμός με προβλήματα.

Θα σας υπενθυμίσω κύριοι τον πλέον πρόσφατο διαγωνισμό για την πραγματοποίηση αναλογιστικής μελέτης όπου μετά από εντονότατη γραπτή παρέμβασή μου αλλά και παρεμβάσεις άλλων συναδέλφων υποχρεωθήκατε να δεχτείτε μέρος των παρατηρήσεών μου. Παρατηρήσεις που αποδείκνυαν με ατράνταχτα επιχειρήματα και στοιχεία ότι ο διαγωνισμός ήταν απολύτως φωτογραφικός καθώς με προδιαγραφές που εσείς καθορίσατε αποκλείατε κάθε άλλη συμμετοχή πλην μιας και μόνο εταιρίας και μάλιστα με προκαθορισμένο εύρος τιμήματος. Το γεγονός ότι δεν δεχτήκατε το σύνολο των επισημάνσεων και αφήσατε μέρος της πριμοδότησης είχε ως αποτέλεσμα να συμμετέχουν δύο μόνο εταιρίες.

Και αν αυτό δεν σας αρκεί, θα σας υπενθυμίσω επίσης την επανάληψη άλλου διαγωνισμού μετά και πάλι από δικές μου εντονότατες παρεμβάσεις, όπου ως εκ θαύματος !!! η μια συμμετοχή στην επανάληψη έγινε πέντε!!!! Θα σας θυμίσω επιπλέον ότι κατά τη διάρκεια επανάληψης του διαγωνισμού οι πρακτικές σας οδήγησαν σε παραίτηση μέλος της Επιτροπής καθώς προσθέσατε όρο, που δεν περιλαμβανόταν στην προκήρυξη που είχε αποφασίσει το ΔΣ.

Κύριοι, υπό αυτές τις συνθήκες καλόν θα ήταν να μην εξαντλείστε σε καλογραμμένες επικοινωνιακού χαρακτήρα επιστολές αλλά να διαθέσετε το χρόνο σας για να εντοπίσετε αυτά για τα οποία σας προειδοποίησα και τα οποία εκ της θέσεως και του ρόλου σας έχετε θεσμική υποχρέωση να ασχολείστε για να προστατέψετε, αν σας ενδιαφέρει, τα συμφέροντα του Οργανισμού και κατ’ επέκταση των ασφαλισμένων.

Έχοντας την ευθύνη διοίκησης του Οργανισμού ως Πρόεδρος του ΔΣ, τα εντόπισα ως όφειλα να πράξω και επέστρεψα ως απαράδεκτες τις προδιαγραφές. Σας ενημέρωσα στο ΔΣ και σας προειδοποίησα. Και εσείς αντί να πράξετε αυτό που οφείλετε επιδοθήκατε για μια ακόμα φορά , στο μόνο που αποδεδειγμένα γνωρίζετε να κάνετε καλά , δηλαδή σε φθηνά παιγνίδια δημιουργίας εντυπώσεων. Ως μέλος του ΔΣ σας επισημαίνω και πάλι ότι η εισήγηση που μου εγχειρίστηκε από την υπηρεσία δεν ήταν η ενδεικνυόμενη και οφείλετε ως εκτελεστικά μέλη του ΔΣ να το λάβετε σοβαρά υπό όψιν σας.

Θα σας επισημάνω ότι η διαδικασία του συγκεκριμένου διαγωνισμού ήταν σε εξέλιξη όσο εσείς κάνατε την επανάστασή σας για να καταλάβετε τον Οργανισμό, και το τότε διορισμένο και νυν εκλεγμένο μέλος του ΔΣ είχε μηδενική συμμετοχή ή ολιγόλεπτη στα Διοικητικά Συμβούλια προφανώς για το καλό του Οργανισμού!!!

ΥΓ1 : Επειδή λοιπόν ως άνθρωπος , ως επαγγελματίας και ως ενασχολούμενος με τα κοινά στον κλάδο ανέκαθεν λειτουργούσα στο φως και όχι εν κρυπτώ και εν συνομωσία παρακαλώ κύριε Πρόεδρε και Κύριε Γενικέ Γραμματέα να δημοσιοποιήσετε την επιστολή μου καθώς και τη δική σας επιστολή σε όλα τα μέλη του ΔΣ και όπου αλλού κρίνετε σκόπιμο. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

ΥΓ 2: Ελπίζω ότι εφ όσον πραγματικά σας ενδιαφέρει ο ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος και λαμβάνετε σοβαρά τις επισημάνσεις και των λοιπών μελών του ΔΣ, που δεν θεωρείτε συμμάχους σας, να μην επαναλάβετε την επόμενη φορά την «ιδιοφυή» σκέψη να μεταφέρετε τα εν λόγω θέματα στο τέλος της συνεδρίασης. Και μάλιστα υπό τη συνεχή πιεστική παραίνεση των δικών σας συμβούλων να τελειώνετε γρήγορα τη συνεδρίαση και να μην αφήνετε τα μέλη να εκφραστούν.



Μετά μεγάλης λύπης
Νίκος Καρούτζος

Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Ακολουθεί η επιστολή που μου απέστειλαν οι κύριοι Καπάκος και Κουμπιάς

1 σχόλιο:

  1. Φίλτατε συνάδελφε Νίκο Καρούτζε,
    Υποκλίνομαι: α) στην ακατάβλητη στάση σου να προσπαθείς να ΜΗΝ τρωθεί έτι περαιτέρω ο ήδη καθημαγμένος λάθρα ΕΔΟΕΑΠ β) στην επιμονή σου να θέτεις σε δημόσια "θέα" τις θέσεις σου και τον αντίλογο σε έωλες κατηγορίες που εκτοξεύουν όσοι αρέσκονται σε "μηχανισμούς" - ρουσφέτια - εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρει μια καρέκλα στο ΔΣ του γ)τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου να μην υποχωρείς από τις Αρχές σου και να επιμένεις στην εφαρμογή νομότυπων και ωφέλιμων ενεργειών που, σαν παλαιό μέλος της ΕΣΗΕΑ, γνωρίζω ότι έχουν παρέλθει 10ετίες από τότε που στο τιμόνι του Ταμείου μας βρίσκονταν συνάδελφοι οι οποίοι ακολούθησαν την ίδια έντιμη πρακτική με σένα.
    Προς γνώσιν όποιων συναδέλφων θα διερωτηθούν ενδεχομένως προς τι οι έπαινοί μου, δηλώνω ευόρκως ότι είχαμε μόνον μια τυχαία συνάντηση γνωριμίας για δικό μου θέμα και ότι δεν είχα την τύχη να χαίρω της φιλίας σου.
    Σ΄εκείνη τη συνάντηση σαν παλαιά δημοσιογράφος εφάρμοσα ένα από τα πρώτα μαθήματα - συνθήματα "να "διαβάζουμε" τι κρύβεται στο μυαλό ενός συνομιλητή μας πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιεί για να μας πείσει." Εσύ "μαρτύρησες" με τα λόγια σου την αφοσίωσή σου στις υποχρεώσεις που ανέλαβες ως εκλεγμένος πρόεδρος.
    Κι αν τα γράφω όλα τούτα είναι επειδή παραπλανάται ο καθένας μας όταν όλοι μιλούν για -μαχαιρώματα' ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΆ ΕΚΑΤΈΡΩΘΕΝ! Οχσι, είναι καθαρή επίθεση εναντίον σου την οποία αποκρούεις νομίωςκαιμ πολύ καλάκάνεις, επειδή πρέπει να πληροφορηθούν και τις δύο απόψεις όσοι από μας εκόντες - άκοντες, αγνοούν τη δική σου και παρασύρονται από'μεγάλα" λόγια και κατηγορίες άδικες εις βάρος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή