Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Όταν το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ ζητά από τον ΕΔΟΕΑΠ να παρανομήσει


Σήμερα έφτασε στον ΕΔΟΕΑΠ επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος και η ΓΓ της ΕΣΗΕΑ με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας καταγγέλλουν ως ρατσιστές. Θα περιμέναμε βέβαια από ένα ΔΣ όπως της ΕΣΗΕΑ που διαβάζει από ότι φαίνεται τις ανακοινώσεις μας, να έχει ασχοληθεί με την καταγγελία μας ότι τρία μέλη της ΕΣΗΕΑ και μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δεν ψήφισαν συμφωνία περικοπής υποχρεώσεων προς μεγάλο νοσηλευτήριο η οποία αγγίζει τις 100.000 Ευρώ και τις οποίες θα επωφελείτο ο Οργανισμός. Και δεν το έκαναν γιατί πολύ απλά αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες είναι συνοδοιπόροι τους στη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ.
Θα περιμέναμε επίσης να απολογηθούν για το γεγονός ότι αποτελούν από το περασμένο καλοκαίρι τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τον ΕΔΟΕΑΠ.
Σε ότι αφορά στα της επιστολής ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ αντιμετωπίζεται ως παραμάγαζο και όχι ως ασφαλιστικός Οργανισμός. Οφείλουν λοιπόν να γνωρίζουν ότι στον ΕΔΟΕΑΠ δικαιούχοι των υπηρεσιών του είναι τα μέλη των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ) και τα προστατευόμενα με βάση το νόμο μέλη των οικογενειών τους. Οφείλουν επίσης να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία έχει νομοθετήσει για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των προσφύγων.
Δείχνουν να αγνοούν ότι απαγορεύεται δια νόμου η κάλυψη από δύο διαφορετικούς φορείς υγείας. Αν οι κύριοι και οι κυρίες της ΕΣΗΕΑ ενδιαφέρονταν πραγματικά για τους πρόσφυγες και όχι να λαϊκίσουν θα μπορούσαν να αναλάβουν μια συνολική πρωτοβουλία για την ανακούφιση προσφύγων στην οποία ευχαρίστως θα προσχωρούσαμε. Δεν το έκαναν όμως.
Ουσιαστικά το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ μας ζητά να παρανομήσουμε και να εγγράψουμε στον ΕΔΟΕΑΠ μη δικαιούχους και δηλώνει ότι η δαπάνη θα αντιμετωπιστεί από το λογαριασμό αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ. Υποθέτουμε ότι για τη ανάληψη της συγκεκριμένης δαπάνης έχουν λάβει τη σχετική έγκριση από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Βεβαίως δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία για τις οφειλές των ανέργων μας προς τον ΕΔΟΕΑΠ. Ούτε φυσικά την ίδια ευαισθησία στα κριτήρια παροχής βοηθημάτων προς τους ανέργους. Προφανώς η αντίληψή τους για ρατσισμό είναι a la carte.
Και εν πάση περιπτώσει αν ζητούν από τον ΕΔΟΕΑΠ να ασφαλίσει παράνομα και δήθεν μετά να καλύψει τη δαπάνη ο λογαριασμός Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ δεν χρειάζονται να απευθυνθούν στον ΕΔΟΕΑΠ. Μπορούν να το πράξουν και μόνοι τους πληρώνοντας τυχόν δαπάνες για τα δύο προσφυγόπουλα. Εμείς ρουσφέτια δεν κάνουμε και δεν παρανομούμε.

ΥΓ: Παραπέμπουμε τους αγαπητούς κατ τα άλλα συναδέλφους του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ να διαβάσουν ξανά το κείμενο για το νεοναζισμό του αείμνηστου Μάνου Χατζηδάκη και ειδικά την αναφορά «Κι είναι φορές που το κτήνος πολλαπλασιαζόμενο κάτω από συγκυρίες και με τη μορφή «λαϊκών αιτημάτων και διεκδικήσεων» σχηματίζει φαινόμενα λοιμώδους νόσου που προσβάλλει μεγάλες ανθρώπινες μάζες και επιβάλλει θανατηφόρες επιδημίες.»

Νίκος Καρούτζος
ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Άντζυ Σταθάτου
Πρόεδρος ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου