Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Πολλοί μεγάλα επαγγέλλονται, μηδέ μικρά ποιήσαι δυνάμενοι.


Το είδαμε και αυτό. Να συγκαλείται Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, να μην υπάρχει απαρτία ενώ με βάση τη νομοθεσία με την ώρα έναρξης της Συνέλευσης αυτή πρέπει να έχει επιτευχθεί και να εγκαλούνται αυτοί που εφαρμόζουν το καταστατικό προκειμένου κάποιοι με το πρόσχημα της ενημέρωσης των συναδέλφων να καταλήξουν για μια ακόμα φορά, ως γνήσιο λαϊκό δικαστήριο χωρίς καμία νομιμοποίηση να εκδίδουν ψηφίσματα. Αντί κάποιοι να προβληματιστούν για την απουσία των μετόχων μελών μελών του ΕΔΟΕΑΠ από μια κρίσιμη συνέλευση, θεώρησαν ότι βρήκαν βήμα με περισσότερους ακροατές από τους 191 που είχε η τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ ώστε να εκφράσουν τις θεωρίες τους.
Η τακτική είναι γνωστή και δεν είναι πρώτη φορά που εφαρμόζεται από αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιούν τον ΕΔΟΕΑΠ ως εργαλείο πιστοποίησης αγωνιστικότητας και πολιτικής παρέμβασης στους κομματικούς χώρους ή τις συνδικαλιστικές παρατάξεις από τις οποίες προέρχονται.
Και όσοι φαντασιώνονται πραξικοπήματα καλόν θα ήταν να αναρωτηθούν τι έκαναν οι ίδιοι και οι εντός κι εκτός σταθεροί ή ευκαιριακοί σύμμαχοί τους για τον ΕΔΟΕΑΠ.
Τους θυμίζουμε:
Μέχρι χθες έλεγαν να μείνει το Αγγελιόσημο ως έχει. Σήμερα ανακάλυψαν (ναι! Γίνονται και θαύματα!) ότι αν δεν επεκταθεί το Αγγελιόσημο στο διαδίκτυο (αυτό δεν γίνεται με ευχές) ο ΕΔΟΕΑΠ οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Μέχρι χθες φαντασιώνονταν έσοδα και απαιτήσεις που δεν υπήρχαν και κατήγγειλαν όλες τις προσπάθειες μείωσης των δαπανών για να κερδίσει χρόνο ο ΕΔΟΕΑΠ. Σήμερα συνεχίζουν να φαντασιώνονται και να επιχειρούν να στήσουν λαϊκά δικαστήρια επειδή κάποιοι κόντρα στο λαϊκισμό κράτησαν ανοικτό τον ΕΔΟΕΑΠ και δεν τους άφησαν να τον κλείσουν.
Μέχρι χθες κατήγγειλαν τη ρευστοποίηση αποθεματικών χωρίς την οποία δεν μπορούν να πληρωθούν συντάξεις, φάρμακα και νοσοκομεία. Προφανώς είχαν ανακαλύψει ως νέοι Βαρουφάκηδες το λεφτόδεντρο το οποίο δεν μας έχουν φέρει ακόμα ώστε να τους αναθέσει σύσσωμος ο κλάδος να λύσουν το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ και της χώρας
Η απαρίθμηση των κατορθωμάτων τους χρειάζεται πλήθος σελίδων. Όμως όταν αυτοί που υπονόμευσαν δημόσια και αλλά και εντός ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ την απευθείας τιμολόγηση των διαφημίσεων συμπλέοντας με τους διαφημιστές (θέλω να πιστεύω από ασχετοσύνη και όχι ως εντολοδόχοι) θυμούνται σήμερα ότι υπάρχει μια έκθεση της «PRUDENTIAL» του 2014 είναι λογικό να τίθεται το ερώτημα τι είδους νέα ζημιά θέλουν να προκαλέσουν στον κλάδο.
Καλό θα είναι λοιπόν σε μια κρίσιμη πραγματικά στιγμή να θυμηθούμε ότι «Πολλοί μεγάλα επαγγέλλονται, μηδέ μικρά ποιήσαι δυνάμενοι». Και δεν είναι καλό να επαγγέλλεται κάποιος μεγάλα πράγματα αλλά να μην μπορεί να κάνει ούτε τα μικρά.

Νίκος Καρούτζος
ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου