Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Παραμυθάδες ή προβοκάτορες στον ΕΔΟΕΑΠ;


Οι επαναστατικές παντιέρες σηκώθηκαν εκ νέου. Και τα ψέματα έπεσαν βροχή. Οι «αγωνιστές» συνάδελφοι μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Χριστοδουλίδου, Αγγέλης, Ντελέζος (παρα) πληροφόρησαν τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ ότι έκαναν δυναμική παρέμβαση για να λύσουν πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με διαγνωστικό κέντρο που είχε σταματήσει αιφνιδιαστικά να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.
Είναι τουλάχιστον όμως οξύμωρο αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα να εμφανίζεται κιόλας ότι το λύνει. Για να ξέρουν λοιπόν οι ασφαλισμένοι μας, η τελευταία φορά που ήλθαν τιμολόγια από το συγκεκριμένο κέντρο για έγκριση στο ΔΣ από την προηγούμενη Επιτροπή ΤΥΠ στην οποία μετείχαν οι συνάδελφοι Χριστοδουλίδου και Αγγέλης ήταν στις 19 Νοεμβρίου 2014.
Από τότε έως και την 12 Μαρτίου ουδέν τιμολόγιο εκκαθαρίστηκε με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί οφειλή. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά η πρακτική των συναδέλφων οδήγησε στη δημιουργία μεγάλης οφειλής για την οποία δεν ενημέρωσαν κανέναν.
Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν πολλές οφειλές προς νοσηλευτήρια και διαγνωστικά κέντρα και στην ουσία να μεταβιβαστούν πολλές υποχρεώσεις στο νέο ΔΣ. Με την πρακτική αυτή οι συνάδελφοι λειτούργησαν προβοκατόρικα σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και σηκώνουν αγνωστικές παντιέρες για προβλήματα που λύθηκαν αποκλειστικά και μόνο από τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και την υφιστάμενη Επιτροπή ΤΥΠ.
Το χειρότερο όμως είναι ότι λόγω εκλογών της ΕΣΗΕΑ οι τρεις εκλεγμένοι επιδίδονται σε συστηματικά ψεύδη και διασπείρουν φανταστικές ιστορίες.
Η κα Χριστοδουλίδου σε ανακοίνωσή της αναφέρει επί λέξει «Επίσης, τα ομοιοπαθητικά, τα έκοψε, η πλειοψηφία του προηγούμενου ΔΣ, παρά την σθεναρή αντίθετη άποψη, την δική μου και του Αγγέλη, επί προεδρίας Σόμπολου και με πρόταση ταμία Χριστόπουλου- την οποία ψήφισε και ο γ.γ «
Πρόκειται για παραμύθι που υπάρχει μόνο στο μυαλό της κας Χριστοδουλίδου και όσων ταυτίζονται με τα λεγόμενά της . Η αλήθεια είναι η εξής. Η απόφαση για την κατάργηση της αποζημίωσης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων ελήφθη στη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε στις 3 Δεκεμβρίου του 2014 και ήταν ομόφωνη δηλαδή την ψήφισε και η κα Χριστοδουλίδου που είχε φέρει και σχετική εισήγηση για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Τόσο εγώ όσο και ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κ. Σόμπολος δεν συμμετείχαμε στη ψηφοφορία καθώς βρισκόμαστε το συγκεκριμένο διάστημα στην εκδήλωση απονομής των βραβείων Μπότση.
Είναι αλήθεια ότι μετά από διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων η κα Χριστοδουλίδου επανέφερε το θέμα στη συνεδρίαση της 20 ης Ιανουαρίου αλλά ο Πρόεδρος το ανέβαλε και δεν ελήφθη απόφαση.
Καλό θα είναι η «τριανδρία» του ΕΔΟΕΑΠ να σοβαρευτεί. Γιατί με τον ΕΔΟΕΑΠ δεν επιτρέπεται να παίζουμε ούτε προσωπικά ούτε άλλου είδους παιγνίδια.
Νίκος Καρούτζος
Γ.Γ. ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου