Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΔΟΕΑΠ

Σεβόμενος τις διαδικασίες του ΕΔΟΕΑΠ και προκειμένου να προστατέψω τα συμφέροντα του ασφαλιστικού μας Ταμείου έχω επιλέξει να μην απαντώ στα συστηματικά ψεύδη που διακινεί ενυπογράφως το μέλος του ΔΣ και πρώην Πρόεδρος κα Ελένη Σπανοπούλου.
Όμως δεν μπορώ να μην το πράξω μετά την ανακοίνωση της κας Σπανοπούλου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ (δείτε το σχετικό link http://www.typologies.gr/2014/09/20/%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82/ ).
Πράγματι δεν ελήφθη απόφαση ΔΣ για παραπομπή της συγκεκριμένης υπόθεσης στον εισαγγελέα. Και πράγματι ο Πρόεδρος του ΔΣ Πάνος Σόμπολος, εγώ και η το μέλος του ΔΣ Ειρήνη Ζαφειροπούλου ψηφίσαμε υπέρ της άμεσης παραπομπής του. Η υπόθεση όμως δεν έχει κλείσει καθώς άλλοι συνάδελφοι ζήτησαν να παραδεχτεί τις πράξεις της η κα Σπανοπούλου ώστε να μην εμπλακούν υπάλληλοι του Οργανισμού σε δικαστικές περιπέτειες. Οι υπάλληλοι εγγράφως έχουν διαβεβαιώσει ότι εντολές έδινε η κα Σπανοπούλου και δεν υπήρχαν αποφάσεις του ΔΣ όπως προβλέπει ο νόμος και το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ.
Σε ότι αφορά αυτή καθαυτή την υπόθεση. Πράγματι επί διοίκησης ΚΙΑΟΥ είχε αποφασιστεί να εξυπηρετούνται οι γιατροί και οι καθαρίστριες που δεν έχουν ΕΔΟΕΑΠ εντός των ιατρείων του Οργανισμού. Η εξυπηρέτηση αυτή αφορούσε επείγοντα περιστατικά δηλαδή αφορούσε ιατρική επίσκεψη και διαγνωστικές εξετάσεις. Την απόφαση αυτή επαναβεβαίωσε ομόφωνα το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τον περασμένο Ιούνιο και αφορούσε όλο το προσωπικό με έμμισθη σχέση που δεν είναι ασφαλισμένο στον ΕΔΟΕΑΠ.
Η περίπτωση την οποία όμως έφερα ο ίδιος προσωπικά εκτός Ημερησίας Διάταξης και ζήτησα από τον Πρόεδρο να συζητηθεί, πράγμα που ο ίδιος δέχτηκε, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αναφέρει η κα Σπανοπούλου. Ειδικότερα από έλεγχο που διενήργησα σε συνεργασία και με την Πρόεδρο του ΤΥΠ Πόπη Χριστοδουλίδου διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη καθαρίστρια στην οποία αναφέρεται η κα Σπανοπούλου έτυχε ειδικής μεταχείρισης.
Δηλαδή δεν εφαρμόστηκε η απόφαση για εξυπηρέτηση εντός του Οργανισμού αλλά εκδόθηκαν τέσσερα εισιτήρια για εισαγωγή σε νοσοκομεία από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα δύο. Για δύο από εισιτήρια που εκδόθηκαν ο αριθμός μητρώου ανήκει σε άλλα ασφαλισμένα , άμεσα μέλη του Οργανισμού αλλά εμφανίζεται το όνομα της εν λόγω καθαρίστριας. Παράλληλα φέρουν σφραγίδα Διευθυντή ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί σχεδόν ένα χρόνο πριν εκδοθούν τα εισιτήρια.
Ένα εκ των εισιτηρίων έχει εκδοθεί για Α θέση. Όλα τα εισιτήρια φέρουν την υπογραφή της πρώην Αρχιάτρου κ. Σιατερλή η οποία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ασκούσε χρέη Αναπληρωτή Αρχιάτρου.
Πέραν αυτού η εν λόγω καθαρίστρια έχει λάβει παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις, για φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και οδοντροπροσθετικές εργασίες (εμφυτεύματα) ως να ήταν άμεσο μέλος του Οργανισμού. Σημειωτέον ότι την περίοδο που εκδόθηκαν τα εισιτήρια η εν λόγω καθαρίστρια δεν είχε έμμισθη σχέση με τον Οργανισμό.
Έτσι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε πρόσωπο που δεν είναι ασφαλισμένο στον Οργανισμό και δεν το δικαιούται ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν παραποιήσεις στοιχείων μέσω υπολογιστή και σωρεία άλλων ζητημάτων που θεωρώ ότι χρήζουν δικαστικής διερεύνησης.
Νίκος Καρούτζος
Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου